top of page
אמן חושים הכל בראש

אמן חושים

גידי ליבנה

סטנדאפיסט

ההודעה נשלחה בהצלחה

איך לארגן בהצלחה הופעה של אמן חושים

אז סגרתם אמן חושים לאירוע הקרוב שלכם, זה נהדר! אתם בטח מחכים בקוצר רוח ליום הגדול כשכל האורחים שלכם יגיעו ויהיו בשוק מההדגמות המדהימות שהאמן הכין לכם. אמני חושים הם מהאמנים המסורים והמקצועיים ביותר שיש, הם יעשו הכל כדי לוודא שהאירוע שלכם מוצלח וייזכר לנצח, אך יש הרבה מאוד שהמזמין יכול לעשות כדי לוודא שהאירוע והמופע יהיו מוצלחים. הנה רשימה של כמה דברים קטנים שיכולים לשדרג את חווית המופע לכם ולאורחים שלכם!

שימו לב, המלצות אלו נאספו אחרי 15 שנים של ניסיון בהופעות טלפתיה ואמנות חושים, הם נכתבו מניסיונות של הופעות שלא צלחו. אז אם השקעתם את הכסף שלכם בהופעה של אמן חושים, דאגו שתהיה מוצלחת!




1) תשומת לב

אמ;לק: אם אנשים יקשיבו למופע של אמן החושים שלכם, המופע יהיה טוב יותר.

מופע של אמן חושים הוא דבר מרתק ומעניין, אך מופע כזה דורש את ריכוזו המלא של הקהל על מנת לוודא שההדגמות של האמן יעברו בהצלחה. כמעט כל הנושאים שעליהם אדבר קשורים לדבר אחד – שדעתו של הקהל שלכם לא תוסח מהמתרחש במופע. האורחים שלכם לא תמיד מודעים לכמה עלה לכם להזמין אמן חושים ולכמה קשה עבדתם כדי לארגן את האירוע שלכם. לכן חשוב מאוד לדאוג שלא יהיו דברים שיסיחו את דעתם בזמן המופע.

בלונים עם חוטים או קישוטים שנתלו מהתקרה ועלולים לפגוע בשדה הראיה של הקהל, אטרקציות אחרות כמו צלמים או ביתנים אחרים שפועלים יכולים לקחת הפסקה, וכמו כן צוות המלצרים במידה והוא נוכח.

כשאתם מציגים את האמן שלכם תבקשו את הקשבתם של הקהל שלכם, תזכירו להם לכבות טלפונים ולשבת בנוח, כי אמן החושים הכין לכם הפתעות רבות כדי להדהים, להצחיק ולבדר אתכם. אך הן לא שוות דבר אם אף אחד לא רואה אותן.


2) ישיבה

אמ;לק: חשוב להושיב את הקהל בשורות בצורה פרונטלית לאמן.

בשביל לוודא שהקהל מרוכז חשוב לדאוג שהם יהיו ישובים על כיסאות נוחים, בצורה פרונטלית לאמן.

צורה הישיבה האולטימטיבית ביותר קוראים "ישיבת תאטרון" ובפועל זה לסדר כיסאות בשורות מסודרות, כאשר באמצע יש טור אחד ריק. דבר זה גם מאפשר לאנשים לצור קשר עין ישיר עם האמן, וגם מספיק מקום לאפשר למתנדבים מהקהל לקום ולהצטרף אל האמן לבמה.



דוגמה לשיבת תאטרון


צורת הישיבה הגרועה ביותר היא ישיבה סביב שולחנות. בימינו כאשר השימוש בטלפונים סלולריים קיצר את טווח תשומת הלב שלנו לשניות ספורות, כל דבר יכול להסיח את דעתנו. בישיבה סביב שולחנות חצי מהקהל נמצא באופן טבעי עם הגב למופיע, ולכן הם צריכים להסתובב במקום כדי לצפות המופע, דבר שלא תמיד נוח לאנשים. להופיע לגב של אנשים זה לא כיף לאמן ולא כיף לקהל ויוצר תחושה מרוחקת בניהם. על השולחנות עצמם מונחים מנות, שתייה וקישוטים שעלולים להפריע למופע.


דבר נוסף שחשוב להקפיד לגביו הוא המרחק בין הקהל לאמן. אתם לא רוצים שהקהל ישב קרוב מדי לאמן כדי שיהיה לו מספיק מרחב להציג את ההדגמות, אבל אתם לא רוצים אותם רחוקים מדי, שכן הריחוק הפיזי יכול להוביל בקלות לריחוק רגשי, ולהפריע לחיבור של האמן עם הקהל.

תתיעצו עם האמן שלכם אילו תנאי ישיבה עדיפים לו ואני בטוח שהוא יעריך מאוד את השאלה ויענה לכם בשמחה!

3) הגברה ותאורה במה

אמ;לק: אם לא יראו או ישמעו את האמן לא יוכלו להינות מהמופע. דברו עם האמן שלכם לגבי הדרישות של המופע.

כמעט כל מופע של אמן חושים מבוסס על שיתוף הפעולה של הקהל. כדי להשיג אותו האמן חייב לתקשר עם הקהל. אם הקהל לא יוכל לראות ולשמוע את האמן – האיכות של המופע תפגע משמעותית.

בנושא זה כל אירוע הוא מקרה בפני עצמו. דין סלון בבית לקהל מצומצם הוא לא כדין אולם כנסים עם מאות אורחים. כלל האצבע הוא שככל שיש יותר אנשים המאמצים הנושא זה גדולים יותר. אני אסביר:

אם מדובר עם אירוע ביתי של 20-40 איש, רוב סיכויים שלא תצטרכו להרכיב במה במיוחד בשביל האמן שלכם, ושתאורת הסלון שלכם תספיק להאיר את האמן כדי לאפשר לו להעביר מופע תקין. לגבי הגברה זה משתנה ממקום למקום לפי האקוסטיקה, וגם לפי הדציבלים אליהם מסוגל להגיע האמן בעזרת קולו הטבעי. ודאו שאם אתם מקיימים את האיקוע בשעות הלילה במקומות כמו חצר שיש תאורה טובה על איזור המופע. תאורה שהיא גם מחמיאה בנוסף לפונקציונאלית היא בונוס רציני לחווית המופע.

לקהלים גדולים עד מאה איש חשוב להקפיד מאוד עם נושא ההגברה, לוודא שיש עמדה עם מפעיל שיוכל לחבר את המיקרופון האישי של האמנים אליהם ולשלוט עליהם במהלך המופע. רצוי גם להשיג מיקרופון שישמש את הקהל בזמן המופע.

באירועים מעל 100 אורחים, השורות האחרונות רואות את האמן רק מפלג גופו התחתון, נתון שמשתנה לפי הגובה של האמן והגובה של הקהל. אך כדי לוודא שכולם יוכלו לראות את האמן במהלך ההדגמות חשוב להביא במה מוגבהת שתשמש את האמן במהלך המופע. ככל שיש יותר קהל – ככה הבמה צריכה להיות גבוהה יותר. יש המון סוגי במות בכל מיני גדלים. התייעצו עם האמן מה הוא צריך, או שתפנו אותו למנהל הלוגסטי של האירוע שלכם.




דוגמה לתאורה מצויינת ומיקרופון להגברה


4) מוסיקה

אמ;לק: אם תעצרו את המסיבה בשביל הופעה של אמן חושים, האורחים שלכם לא יאהבו את זה ויפריעו בזמן המופע.

אין מסיבה טובה בלי מוסיקה! עם זאת מוסיקה יכולה להרוס מופע של אמן חושים. וגם אמן חושים יכול להרוס את המסיבה. כדי לא לערבב שמחה בששון הנה כמה טיפים לגבי מוסיקה באירועים עם אמן חושים.

בהמשך ישיר לנושא הקודם, במידה ויש מוסיקת רקע של האירוע לפני המופע – חשוב לכבות אותה בזמן המופע של אמן החושים כדי שלא תצור הפרעות או תתנגש עם המוסיקה מהמופע של האמן.

בנוסף, והכי חשוב: אם אתם מתכננים מסיבת ריקודים. תדאגו שהיא תהיה אך ורק לאחר המופע. זאת אולי הנקודה הכי קריטית בנושא זה. במידה ויש מסיבה לפני המופע, המשמעות של זה היא שצריך לעצור את המסיבה על מנת להתחיל את המופע. אם עוצרים את המסיבה ומבקשים מאנשים את תשומת ליבם זה עלול ממש לבעס להם את הערב.


אם אתם מזמינים את האורחים שלכם, מאכילים אותם, מראים להם מופע מדהים של אמן חושים, ורק אז מעיפים אותם מסיבה – זה המתכון לארגון אירוע מנצח בשילוב אמן חושים.


5) לו"ז

אמ;לק: אחרי האוכל, לפני הקינוחים. ככה כולם שביעים ולא ממהרים הביתה.

אומרים שטיימינג הוא הכל בחיים. אז כך גם בהופעה של אמן חושים. כל אירוע הוא שנה במבנהו ובלוז שלו, ולכן חשוב להתייעץ ולהישמע להמלצותיו של אמן החושים שלכם. אבל הנה כמה קווים כללים.

במידה ומוגש אוכל באירוע- תמיד מומלץ להתחיל את המופע של אמן חושים אך ורק אחרי המנה העיקרית. כך האורחים שלכם יהיו שבעים ומרוצים, ולא יאבדו סבלנות בגלל בטנם המקרקרת.

עם זאת חשוב להתחיל את ההופעה לפני הקינוחים. מהסיבה הפשוטה שבישראל הסימן הלא רשמי של "בואו הביתה" זה הקינוחים. אחרי הקינוחים אנשים פשוט הולכים הביתה על אוטומט. הם לא יודעים כמה השקעתם ושילמתם עבור הבידור שלהם באותו ערב, והרבה פעמים הם לא מודעים לזה שיש מופע. לכן גם חשוב לפרסם בלוז של האירוע שיש הופעה של אמן חושים.

באירועים פרטיים ואירועי חברה נהוג שבעלי האירוע נושאים דברים או ברכות או מציגים איזהשהו סרטון או מצגת. ובמידה ובאירוע שלכם יש חלק כזה. מומלץ לעשות אותו לפני ההופעה של אמן החושים, ובמצוד אליה.

מפאת כבודכם כבעלי האירוע, יש לכם את תשומת ליבם האוטומטית של האורחים שלכם. בזמן שאתם פונים לאורחים שלכם והם מקשיבים לכם, הרבה יותר נוח לעשות את המעבר ממצב האירוע השוטף, לתוכנית האמנותית.


6)הצגה של האמן

אמ;לק: תרימו לאמן חושים שלכם. האורחים שלכם יבינו שהשקעתם בהם והמופע יתחיל בקלות ובצורה חלקה.

אולי זה נשמע לכם מגוחך, אבל אחרי 15 שנים על הבמה אני יכול להעיד לכם בוודאות: הופעות שבהם מציגים את האמן לפני המופע שלו הן הופעות יותר טובות. למעשה לאחרונה דבר זה הוכח במחקר מתחום הפסיכלוגיה החברתית, שהראה שקהל שראה הופעה של קוסם נהנה ב30 אחוז יותר מקהל שראה את אותו המופע ללא הצגה.

בהצגה של האמן זה מאפשר לכם לספר לאורחים שלכם כמה השקעתם בבידור שלהם באותו אירוע. זה מראה לאורחים שלכם שלא הבאתם סתם איזה חאפר, אלה מישהו מוכשר ועשה כל מיני דברים מעניינים בקרייה שלו. והכי חשוב, זה מרים את הקהל לכבוד האמן שהבאתם.

כל אמן אוהב שמציגים אותו בדרך אחרת, יש כאלה עם רשימת מכולת של תארים מפציצים, יש כאלה שאוהבים להיות צנועים. אז מומלץ ליזום ולהתייעץ עם אמן החושים שלכם כיצד הוא מעוניין שיציגו אותו. והכי חשוב, ודאו עם האמן כמה פעמים כיצד מבטאים את שמו. אולי זה נשמע מובן מאליו, אבל אין דבר מביך יותר מלהציג אמן ולשכוח ולהתבלבל בשמו.


7) ילדים

אמ;לק: תדאגו שהאורחים הצעירים שלכם לא ישתלטו על האנרגיה ועל תשומת ליבם של האורחים האחרים.

אומרים שילדים הם שמחה, אבל בהופעות של אמן חושים לפעמים ילדים עלולים להפריע למהלך המופע. אני נזהר בניסוח כאן כי אין לי כוונה להעליב ילדים קטנים, אך מאוד מומלץ להתייעץ עם האמן אם המופע שלו מתאים לילדים ובאיזה גילאים.

בנוסף, במידה ויש ילדים קטנים שיהיו בהופעה חשוב מאוד לא לאפשר להם לרוץ בין רגלי האורחים ובטח שלא על הבמה ולהפריע לאמן. זה אולי נשמע מובן מאליו, אבל הרבה אורחים שלכם יחשבו שזה חמוד שהילד שלהם מגיע להפריע לאמן. דבר זה יכול לגרום לפגיעה מאוד רצינית באיכות המופע ועלולים להכשיל קטעים שלמים של אמן החושים.

חשוב לשמור על ילדים קטנים בקרבת הוריהם, לא להושיבם בשורות הראשונות לבדם, ושיהיה ברור להם שהם עכשיו צופים במופע של מבוגרים והם צריכים להתנהג ככאלה.


8) אוכל ושתייה

אמ;לק: אל תגישו אוכל ושתייה או תפנו כלים במהלך המופע. אל תהיו שיכורים (מדי) במופע.

אוכל טוב משדרג כל אירוע. אך בגלל הריכוז שדרוש למופע של אמן חושים, לא מומלץ להגיש אוכל בזמן המופע. הרבה מפיקים מנסים לחסוך זמן בלוז כאשר מגישים מנות או קינוחים בזמן המופע של אמן חושים – זה דבר הוא מכת מוות למופע.

אני ראיתי הרבה אמני חושים מוכשרים שעושים דברים מדהימים, אבל אף אחד מהם לא יכל להתחרות בסטייק אנטריקוט או עוגת שוקולד. אם אתם מגישים מזון במהלך המופע אנשים עסוקים במה הם יאכלו ולא במה שהם רואים.

אל תעשו להם חייב קשים ותפתו אותם עם אוכל שעלול להרוס להם את החוויה של המופע.

במידה ויש לכם צוות של מלצרים באירוע, עדיף לתת להם להפסקה בזמן המופע. הם יגישו או יפנו מנות זה דבר שגם פוגע בתשומת הלב של הקהל וגם יכול פיזית להסתירו להרוס חלק מההדגמות של אמן החושים שלכם. מומלץ לתאם אם מנהל האירוע שלכם שפינוי כלים יעשה לפני המופע וששירות המלצרים יושהה למהלך המופע.

ובמידה ויש בר פתוח כדאי להשהות את פעילותו גם בזמן המופע.


במידה ואתם מגישים אלכוהול באירוע: תמיד נחמד לראות הופעה בראש טוב, אך קחו בחשבון שעל מנת לקרוא מחשבות – צריכות להיות מחשבות. בלתי אפשרי לעשות הופעה של אמן חושים לקהל שיכור לחלוטין. לכן אם יש לכם אפשרות לתזמן את השתייה הכבדה לאחרי המופע – זה הכי טוב.


9) זוויות

אמ;לק: תשאלו את אמן החושים שלכם אם המופע שלו רגיש לזויות. הוא יעריך את זה מאוד.

אמנות חושים הוא תחום שצמח מתוך אמנויות האשליה, ומטבעם של קסמים – לעתים מאוד משנה מה רואים על הבמה ומה לא רואים על הבמה. נקודה זאת היא יותר באחריות אמן החושים, אך מומלץ מאוד לשאול את האמן על מה חשוב להקפיד כדי שהמופע יעבוד.

הרבה פעמים בגלל בעיות מקום מושיבים אורחים לצידי אמן (180 מעלות) ואפילו קצת מאחוריו. אורחים אלה גם לא רואים את עיקר המופע, וגם עלולים לראות יותר מדי עבודה "מאחורי הקלעים" דברים אלה אולי מסקרנים אתכם, אבל לא השקעתם כסף במופע של אמן חושים כדי לגלות את סודותיו ולראות אותו נכשל מול האורחים שלכם.

נסו להקפיד שמאחרוי האמן אין מראות, חלונות עם השתקפות או טלויזיה מבריקים שכן מאותה סיבה עלולים לחשוף את מאחורי הקלעים של חלק מהאשליות ולהביך את האמן מול האורחים שלכם.


10) תקשורת עם האמן

אמ;לק: תדברו חופשי עם אמן החושים שלכם

כמעט כל נושא שדיברתי עליו כלל רגע שבו צריך לתקשר עם האמן שלכם. הופעה של אמן חושים זה לא "שגר ושכח". אמן חושים למד והתאמן המון שנים בשביל הרגע הזה שהוא מופיע אצלכם. הוא יודע היטב יותר מכל אחד בעולם מה עובד במופע שלו ומה לא עובד במופע שלו. הוא יודע באיזה זוויות להושיב את האורחים, מתי הלוז שמתאים לו, לאיזה קהל הוא מתאים וכו... מלבד הנושאים שציינתי כאן במאמר הזה קחו את היוזמה ותשאלו את אמן החושים שלכם מה הוא צריך כדי שהמופע יצליח.

מה שקובע אם מופע מוצלח או לא, נמדד ברמת שיתוף הפעולה והתקשורת שלכם עם אמן החושים שלכם.


אודות הכותב: גידי ליבנה הוא אמן חושים וסטנדאפיסט העוסק בתחום כ-15 שנים באופן מקצועי. הוא מופיע בכל הארץ באירועים פרטיים, עסקיים, מופעי סטנדאפ ותיאטרון.

bottom of page